Alles van Asten
Bekijk de agenda

NWC 1 bekert door na sterke teamprestatie tegen Chèvremont

NWC 1 bekert door na sterke teamprestatie tegen Chèvremont
Asten Geplaatst 12 september 2017

NWC heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van de beker

NWC 1 bekert door na sterke teamprestatie tegen Chèvremont

NWC heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van de beker. De formatie van Roel Nabuurs won gisteren met 2-0 van eersteklasser Chèvremont en eindigt daardoor bij de eerste twee ploegen in de poule.

NWC vormt samen met Chèvremont en Sportclub '25 een driekoppige groep, waarvan de eerste twee teams doorgaan naar de volgende ronde. Na het 1-1-gelijkspel in Bocholtz tegen Sportclub '25 op 2 september was een knappe 2-0 zege op de Kerkradenaren genoeg om de poule te overleven.

De verjongde ploeg van de oranjehemden maakte gistermiddag op sportpark 't Root een enthousiaste, gretige indruk tegen een sterke tegenstander. Chèvremont, dat getraind wordt door voormalig Helmond Sport- en VVV-coach Jan van Dijk, degradeerde vorig seizoen wat ongelukkig uit de hoofdklasse en neemt het dit seizoen dus op tegen eersteklassers als Deurne en ZSV.

NWC had voor rust de beste kansen en greep de voorsprong via Gianni Steijlen, die de Limburgse doelman omspeelde en raak schoot: 1-0. Vervolgens hield de sluitpost zijn team meermalen op de been door reddend op te treden bij inzetten van de NWC-ers Teun van Erp, Jeroen van Deursen en Merijn van Brussel. NWC zette goed druk en was uiterst alert op een aantal fouten in de opbouw van Chèvremont. De tweede helft was vervolgens ook leuk om te zien, zeker omdat aan beide kanten veel mogelijkheden waren tot scoren. De thuisclub besliste in de 84e minuut de wedstrijd dankzij Van Deursen: 2-0. NWC-goalie Stefan Vaas keepte zeer sterk en hield zijn doel schoon. Daarmee boekten de Astenaren een knappe prestatie door een op papier sterke opponent te verslaan, maar vooral de manier waarop biedt veel vertrouwen richting de competitiestart op 24 september in Asten tegen RPC. Komende donderdag gaat NWC nog wel vriendschappelijk spelen tegen RKSVO in Ospel, de woonplaats van trainer Nabuurs. De aftrap van dit duel staat gepland om 20.00 uur.

Opstelling NWC

Stefan Vaas, Ralf van Oosterhout, Tom van Bussel, Ruud Leenen, Mark Bosch (René Peters), Roel Jansen, Martijn Henst (Niels van Horne), Gianni Steijlen (Menno Janssen), Merijn van Brussel, Jeroen van Deursen en Teun van Erp.

Scoreverloop
22' 1-0 Gianni Steijlen
84' 2-0 Jeroen van Deursen

NWC 1 bekert door na sterke teamprestatie tegen Chèvremont


Meer informatie | Bron:

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug