Alles van Asten
Bekijk de agenda

Expositie Beautiful Stranger

Expositie Beautiful Stranger
Deurne
- zondag 17 september 2017
De Wieger Oude Liesselseweg 29 5751 WN Deurne


Een kennismaking met hedendaagse kunst uit de Arabische Wereld

Expositie Beautiful Stranger

Een kennismaking met hedendaagse kunst uit de Arabische Wereld

Met deze tentoonstelling biedt Museum De Wieger de unieke mogelijkheid om de bezoeker te laten kennismaken met moderne kunst uit de Arabische wereld. Getoond wordt een keuze uit een van de belangrijkste collecties van hedendaagse Arabische en Iraanse kunst, de collectie Nadour.

De collectie Nadour - ‘nadour' betekent in het Arabisch ‘observatiepost' - is een privéverzameling, bijeengebracht door verzamelaar Rüdiger K. Weng en curator Diana Wiegersma. De collectie is het resultaat van hun vele reizen en talrijke ontmoetingen met kunstenaars met een Arabische achtergrond. Met Nadour willen zij deze kunstenaars een platform bieden en de hedendaagse kunst uit de Arabische wereld promoten.

Bekende en onbekende ontdekkingen

Met trots presenteert Museum De Wieger uit de collectie Nadour niet alleen internationaal bekende kunstenaars als Kader Attia, Mounir Fatmi en Ahmed Mater, maar ook onbekende ontdekkingen. Het museum kan deze buitengewone kans bieden, omdat de curator een speciale band heeft met De Wieger: zij is de achterkleindochter van zijn grondlegger, Hendrik Wiegersma.

Diana Wiegersma toont een dertigtal voor haar dierbare kunstwerken uit een complexe maatschappij en cultuur, die vaak slecht gekend of snel verkeerd beoordeeld worden. De voor ‘Beautiful Stranger' geselecteerde werken geven door hun intieme, soms poëtische, allegorische of documentaire karakter een andere, juistere en meer gevoelige visie op de Ander, die verschillende aspecten blijkt te hebben.

Gegeven de actuele context en het urgente karakter van de situatie rondom vluchtelingen geeft Museum De Wieger graag juist nu ruimte aan deze tentoonstelling.

Wanneer?

Vanaf Zondag 21 mei 2017 tot en met Zondag 17 september 2017
 
Zondag 12:00 17:00 uur
Woensdag 12:00 17:00 uur
Donderdag 12:00 17:00 uur
Vrijdag 12:00 17:00 uur
Zaterdag 12:00 17:00 uur
 
De Wieger Oude Liesselseweg 29 5751 WN Deurne  0493 322 930

Expositie Beautiful Stranger  De Wieger  Deurne Nederland


Meer informatie www.dewieger.nl/

« terug